Una serata Piccante con Provolone Valpadana Dop
Per una serata Piccante che solo a pensarci ti fa arrossire, gli spunti da Provolone Valpadana Hai in programma una cena romantica che lasci letteralmente
Prepare the pasta: pour the salt and flour into a bowl. Add the water and start to knead with a wooden spoon. Gradually blend in the margarine, working with your hands inside the bowl. Move to a floured work surface and knead for 5 minutes, then cover the dough with cling film and leave to rest for 30 minutes.
Clean the bell pepper and dice it. Clean the onion and chop it finely. Pour 3 tablespoons of extra-virgin olive oil into a frying pan, turn on a medium flame and fry the two chopped vegetables for a few minutes. Add the minced chicken, break it up well with the tines of a wooden fork, and season with cumin, paprika, salt and pepper. Stir and sauté for about 5 minutes. Turn off the heat and allow to cool completely, then add the fresh spring onion cut into rounds and the diced mild Provolone Valpadana P.D.O. to the meat. Set aside.
Take the pasta and roll it out to a 5 mm thick sheet. Cut it with a 12 cm round pastry cutter and fill the pastry circles with the filling. Moisten the edges of the pastry with a little water and close them by curling the ends.
Place the empanadas on a baking tray lined with greaseproof paper, brush them with egg yolk beaten with a little water and bake them at 180° C for 25 minutes, until golden brown.
Remove from the oven, allow to cool slightly and serve.
Per una serata Piccante che solo a pensarci ti fa arrossire, gli spunti da Provolone Valpadana Hai in programma una cena romantica che lasci letteralmente
Per una serata romantica, difficile da dimenticare: i dolci consigli di Provolone Valpadana Lo dicono in tanti e probabilmente è davvero così, per rendersi ancora
Cinque ricette autunnali più lette sul sito di Provolone Valpadana D.O.P. Sta arrivando l’autunno. Tutto, intorno a te, sta cambiando: le foglie diventano arancioni, i
GAL Oglio PO
Sito web realizzato con il cofinanziamento del FEASR
Responsabile dell’informazione: Consorzio Tutela Provolone Valpadana
Autorità di Gestione del Programma: Regione Lombardia
Consorzio Tutela Provolone Valpadana
Piazza Marconi, 3
26100 Cremona (Italia)
Tel. +39 0372 30598
Capitale sociale versato: 517.995,35 €
Registro imprese di Cremona N. CR-100170
P. IVA IT00870400199
© Copyright Consorzio Tutela Provolone Valpadana – Privacy Policy – Cookie Policy